Ελληνικά English

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Την διάθεση του ποσού των 160 χιλιάδων δολαρίων προς πέντε οργανισμούς και τοπικές Εκκλησίες στην Ελλάδα για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού λαού, ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος κ. Αφροδίτη Σκιαδά. Το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα στο Ειδικό Ταμείο Αρωγής της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από τα ανά την Αμερική τμήματα της. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Φιλόπτωχος διέθεσε 25 χιλιάδες δολάρια μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού IOCC από το μόνιμο ταμείο εκτάκτου ανάγκης της Αδελφότητος για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού και άλλου υλικού στην Ελλάδα.

Η κ. Σκιαδά ανέφερε ότι η Φιλόπτωχος έχει λάβει πολλές αιτήσεις για βοήθεια και ότι η επιλογή των παρακάτω οργανισμών έγινε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητος με βάση την ενδελεχή έρευνα και τις προτάσεις ειδικής επιτροπής υπό την κ. Πωλέτ Γιαννακοπούλου, κοινωνική λειτουργό της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Οι πέντε παραλήπτες της βοηθείας είναι:

Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» – $50,000

Η «Αποστολή» είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – $50,000

Η Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την οποία ποιμάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, θα διαθέσει το ποσό αυτό για την βοήθεια των αναξιοπαθούντων της περιοχής.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης – $25,000

Η Ι. Αρχιεπισκοπή, υπό την ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου θα διαθέσει τροφή και φάρμακα  στους έχοντες ανάγκη στην Κρήτη.

Κιβωτός του Κόσμου – $10,000

Η Κιβωτός ιδρύθηκε και τελεί υπό την καθοδήγηση του π. Αντωνίου Παπανικολάου ώστε να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Η «Κιβωτός» παρέχει φαγητό, ρουχισμό, εκπαίδευση και στέγη σε περισσότερα από 150 παιδιά ημερησίως. Στόχος της «Κιβωτού» είναι η στήριξη της οικογένειας.

Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» – $25,000

Το μη κερδοσκοπικό, κοινωφελούς χαρακτήρα, Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» έχει έδρα τον Δήμο  Ιλίου στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Για πάνω από 45 χρόνια έχει βοηθήσει και έχει προσφέρει ειδικά προγράμματα σε πάνω από πέντε χιλιάδες παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες. Καθημερινά παρέχει ειδική αγωγή, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε 370 περίπου παιδιά και νέους, με υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από πρωτοπόρα προγράμματα αναγνωρισμένα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, στηρίζει εργασιακά 176 νέους και νέες στην ελεύθερη αγορά εργασίας. Εξ αιτίας όμως της οικονομικής κρίσης, η οικονομική βοήθεια από κρατικούς φορείς μειώθηκε δραματικά, καθιστώντας την παροχή υπηρεσιών δύσκολη ή και αδύνατη.

Η κ. Σκιαδά εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους εκείνους που γενναιόδωρα προσέφεραν την βοήθειά τους ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητος, και ευελπιστεί ότι θα συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό. Δωρεές μπορεί να αποστέλλονται στα γραφεία της Φιλόπτωχου: National Philoptochos 7 West 55th Street, New York, NY 10019 ή μπορεί να γίνονται και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.philoptochos.org

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Χριστίνα Καραβίτη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Φιλοπτώχου στο (508) 982-4276

Related Assets
Topics