2017 News Archives

Ο π. Σωτήριος Baroody διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ελληνικά English

3/17/2017

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανακοίνωσε τον διορισμό του π.  Σωτηρίου Baroody ως Γενικού Διευθυντού Οικονομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από 3ης Απριλίου 2017. Η θέση του Γεν. Διευθυντού των Οικονομικών Υπηρεσιών είναι μια προσφάτως δημιουργηθείσα θέση στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε: «Ο διορισμός του π. Σωτηρίου ως Γενικού Διευθυντού των Οικονομικών Υπηρεσιών, αποτελεί μέρος των μεταρρυθμίσεων των οικονομικών λειτουργιών της Αρχιεπισκοπής οι οποίες προγραμματίζοντο από τη Διοίκηση της Εκκλησίας. Οι αρμοδιότητές του π. Σωτηρίου θα ενισχύσουν τις παρούσες οικονομικές λειτουργίες της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων χρηματοδοτήσεως, ταμειακών αποθεμάτων, προϋπολογισμού και λογιστικών».

Ο πατέρας Σωτήριος Baroody χειροτονήθηκε διάκονος, στις 4 Δεκεμβρίου 2011 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο, και ως Πρεσβύτερος στις 18 Δεκεμβρίου 2011, από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (BBA) από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, Masters Θεολογίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, καθώς και Masters Λογιστικής (MSA) από το Fairleigh Dickinson University. Ο π. Σωτήριος υπηρετεί ως ελεγκτής (comptroller) της Ι. Αρχιεπισκοπής από τον Νοέμβριο του 2011.

Orthodox Observer Online