2017 News Archives

Εαρινή Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Σικάγο

Ελληνικά English
 

Του Σταύρου Η. Παπαγερμανού

ΣΙΚΑΓΟ – Συνήλθε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Οι εργασίες της εαρινής συνεδρίας πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Marriott Downtown του Σικάγο στις 4 και 5 Μαΐου 2017.

Το διήμερο των εργασιών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου άρχισε με τις επί μέρους συνεδριάσεις των επιτροπών του Συμβουλίου, την Πέμπτη 4 Μαΐου. Οι επιτροπές εξέτασαν την πρόοδο των τομέων, τμημάτων και διακονιών της Αρχιεπισκοπής και συνέταξαν τις εκθέσεις των.

Οι εργασίες της ολομέλειας του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου. Μετά την εναρκτήρια προσευχή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στην εισαγωγική ομιλία του, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τα βασικά γεγονότα στη ζωή της Εκκλησίας το τελευταίο διάστημα. Ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιάκωβο για την φιλοξενία και στη συνέχεια έκανε ειδική ενημέρωση για την πρόοδο της ανοικοδομήσεως του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι η όλη προσπάθεια βαίνει καλώς, παρότι υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένας μαραθώνιος τον οποίο συνεχίζουμε με τη βοήθεια του Θεού και προβλέπεται ότι θα μπορούμε να κάνουμε τα εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2018.

Στις εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σικάγου κ. Ιάκωβος, Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ντιτρόϊτ κ. Νικόλαος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος καθώς επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου Θεοφ. Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός.

Ο Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Τσαντίκος προήδρευσε της συνεδριάσεως. Στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στη δημιουργία δύο νέων θέσεων στην Αρχιεπισκοπή, πρώτον την θέση του Γενικού Διευθυντού Οικονομικών και τον διορισμό του π. Σωτηρίου Μπαρούντι και δεύτερον την δημιουργία Γραφείου Αναπτύξεως και τον διορισμό ως διευθύντριας της κ. Νίκης Σωτηροπούλου-Μαργαρίτη.

Ο νέος Ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Μιχαήλ Ψαρός αναφέρθηκε στο προπαρασκευαστικό έργο της Εκτελεστικής Επιτροπής από τότε που ανέλαβε καθήκοντα και τον σχεδιασμό για καλύτερη οργάνωση και περισσότερη αποδοτικότητα εντός της Αρχιεπισκοπής.

Παρουσιάστηκαν συνολικά δεκατέσσερες εκθέσεις των επιτροπών και για πολλές εξ αυτών ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων. Οι επιτροπές και οι εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής: νεολαίας και προγραμμάτων νεολαίας, επικοινωνιών, Γραφείου Οικουμενικών Σχέσεων, κατασκηνωτικού προγράμματος Ιωνικό Χωριό, θρησκευτικής παιδείας, διοικητικών θεμάτων, αναπτύξεως, πληροφοριακών συστημάτων και διαδικτύου, τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οικονομικών, Κέντρου Φροντίδος της Οικογενείας, λογίας και οικονομικής επιστασίας. Ελληνικής παιδείας και τέλος έκθεση πεπραγμένων του Ιερού Ιδρύματος Αγίου Φωτίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μετέφερε και πάλι προς τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου τις ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη του Συμβουλίου και ζήτησε από όλους να προσευχηθούν κατ’ ιδίαν για τον Μητροπολίτη Μελόης Φιλόθεο, ο οποίος ασθενεί. Τέλος, ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος εξέφρασε τις δικές του ευχαριστίες προς το σώμα και έκανε την καταληκτήρια προσευχή.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHskWkTY1o

== 30 ==

 
Orthodox Observer Online