2016 News Archives

Tεράστιες καταστροφές στο Iονικό Xωριό, H I. Aρχιεπισκοπή ξεκινά εκστρατεία ανοικοδομήσεως

Ελληνικά English

Νέα Υόρκη​ – Μετά την πρώτη χθεσινή πληροφόρηση για σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στις εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού στο Βαρθολομιό της Ηλείας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής επιβεβαιώνει σήμερα με θλίψη, ότι όντως σφοδροί ανεμοστρόβιλοι που κτύπησαν την περιοχή του Βαρθολομιού το πρωϊ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, προξένησαν τεράστιες καταστροφές στις κατασκηνώσεις του Ιονικού Χωριού, σε κτίρια και στο φυσικό περιβάλλον.

Η καταστροφή στις εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένη, όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες που παρατίθενται. Τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της κατασκηνώσεως έχουν υποστεί πολλαπλές ζημιές και εκατοντάδες δένδρα έχουν ξεριζωθεί. Το γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Ιακώβου υπέστη μόνο μικρή εξωτερική ζημιά, αλλά η τοποθεσία γνωστή ως «Τα Πεύκα», το δασύλλιο όπου πραγματοποιούνται καθημερινά οι συγκεντρώσεις των κατασκηνωτών με θέμα «Ορθόδοξη Ζωή», έχει ως επί το πλείστον καταστραφεί. Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά σημεία της κατασκηνώσεως όπως στην πισίνα, στα καταλύματα και δωμάτια των κατασκηνωτών, στην καφετέρια, τραπεζαρία και μαγειρεία, στον χώρο απασχόλησης και παιχνιδιού και στην περιοχή όπου ζούσαν τα κατοικίδια ζώα. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με εργολάβους και μηχανικούς, για να αξιολογήσουν την ορατή ζημιά και να ερευνήσουν πιθανά δομικά προβλήματα στα κτίρια.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανταποκρινόμενη στο έντονο ενδιαφέρον και στη διάθεση προσφοράς εκ μέρους  πολλών κατασκηνωτών προηγουμένων ετών, γονέων και πιστών υποστηρικτών του Ιονικού Χωριού, έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την ανακατασκευή του Ιονικού Χωριού. Όλα τα ποσά από την οικονομική αυτή εκστρατεία θα διατεθούν αμέσως για τον καθαρισμό, επισκευή και ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων του Ιονικού Χωριού.

Οιαδήποτε προσφορά για την αναστήλωση του Ιονικού χωριού μπορεί να θεωρηθεί ως επένδυση σε ένα από τα πιο επιτυχή και ζωτικής σημασίας προγράμματα της Αρχιεπισκοπής μας, διασφαλίζοντας την μοναδική εμπειρία του Ιονικού Χωριού στις επόμενες γενιές κατασκηνωτών και συνεχίζοντας την επί 46 χρόνια εν Χριστώ διακονία της Εκκλησίας μας για τη νεολαία.

Οι προσφορές για το ταμείο ανοικοδομήσεως και αναστηλώσεως του Ιονικού Χωριού μπορούν να γίνονται μέσω διαδικτύου www.ionianvillage.org/donate ή αποστέλλοντας επιταγή στη διεύθυνση Greek Orthodox Archdiocese/Ionian Village Rebuilding Fund, 8 East 79th Street, New York, NY 10075

Για να δείτε φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHskJfTBUn

 

Orthodox Observer Online