2015 News Archives

Επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ελληνικά English

Προηγήθηκε επίσκεψη της πρώτης κυρίας της Κύπρου Άντρης Αναστασιάδου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα 23 Σεπτεμβρίου 2015, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  βρίσκεται στη Νέα Υόρκη διότι συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

​Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (φωτ. Δημ. Πανάγος/GOA)

 

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο συζητήθηκαν κυρίως οι εξελίξεις του Κυπριακού και οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για μια δίκαιη λύση που θα συνάδει απόλυτα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τον κ. Αναστασιάδη συνόδευαν η πρώτη κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γιάννης Κασουλίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβυς κ. Νικόλαος Αιμιλίου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πρέσβυς κ. Βασίλειος Φιλίππου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών κα. Κούλα Σοφιανού και ο κ. Πανίκος Παπανικολάου.

 

​Περιήγηση στο Ronald McDonald House (φωτ. Δημ. Πανάγος/GOA)

 

Νωρίτερα χθες το πρωί η σύζυγος του Προέδρου και πρώτη κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου πρέσβυ κ. Βασίλειο Φιλίππου και την σύζυγό του Ανθέα Φιλίππου. Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με την κυρία Αναστασιάδου επισκέφθηκαν το Ronald McDonald House, στο οποίο λειτουργεί και ελληνικό πρόγραμμα φιλοξενίας γνωστό ως Greek Division. O πρόεδρος του ιδρύματος William Sullivan ξενάγησε τους υψηλούς καλεσμένους του στους διάφορους χώρους. Το ίδρυμα φιλοξενίας Ronald McDonald House έχει φιλοξενήσει τα τελευταία 35 χρόνια δέκα χιλιάδες και πλέον καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο τα οποία βρέθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.  Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρέθεσε στην Αρχιεπισκοπή γεύμα προς τιμήν της κ. Αναστασιάδου παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητος Κυριών της Αρχιεπισκοπής.

 

Orthodox Observer Online