2011 News Archives

Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (8 Νοεμβρίου 2011)

Ελληνικά English

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Το ετήσιο Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας θα λάβει χώρα την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 (Election Day) στο Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και απευθύνεται προς όλους τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα ημερήσια και στα απογευματινά σχολεία της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας αλλά και των γύρω περιοχών. Περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων και ομιλιών καλύπτοντας τα μαθήματα τόσο του αγγλικού όσο και του ελληνικού προγράμματος.


Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα έχουν εφέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Χρίστου Τσολάκη.  Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ο κ. Τσολάκης θα αναπτύξει το θέμα «ΓΛΩΣΣΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ».


Το Σεμινάριο θα αρχίσει στις 9.00 π.μ. με ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Π. Πατρίδης» του Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστορίας. Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 8.00 π.μ. και παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί όπως προσέλθουν ενωρίς το πρωί.

Οι διευθυντές των ημερήσιων ελληνοαμερικανικών σχολείων Νέας Υόρκης έχουν ορίσει την 8η Νοεμβρίου (Election Day) ως «ημέρα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών» και τα ημερήσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο. Παρακαλούνται οι διευθυντές των απογευματινών σχολείων να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, ώστε να διευκολυνθούν και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή τηλεφωνήστε στο Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας στα τηλέφωνα 212-570-3553 και 212-570-3554.

Orthodox Observer Online