2010 News Archives

Το Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα Διοργανώνει Διεθνή Διάσκεψη για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στις Βρυξέλλες

Ελληνικά English

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εδρεύει στις Η.Π.Α. διοργανώνει διεθνή διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες με τίτλο «Θρησκευτικές Ελευθερίες: Η Γέφυρα της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», στις 16-17 Νοεμβρίου 2010 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Στη διήμερη διάσκεψη θα συμμετέχουν λόγιοι, υποστηρικτές των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, θρησκευτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι της Τουρκικής κυβερνήσεως, δικηγόροι και εκπρόσωποι των μειονοτήτων οι οποίοι θα επικεντρώσουν τις παρουσιάσεις τους  στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών, θα αναλύσουν τα προβλήματα θρησκευτικής ελευθερίας που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας και θα προτείνουν λύσεις.

«Η θρησκευτική ελευθερία είναι πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο, αφού επηρεάζει άμεσα και ουσιαστικά την σχέση μας μαζί Του. Μας δίνει μια δυνατότητα ανοιχτής επικοινωνίας μας με τον Δημιουργό. Συνεπώς, μια διάσκεψη αφιερωμένη στις θρησκευτικές ελευθερίες γίνεται γέφυρα μεταξύ της ανθρωπότητος  και του Θεού και κατ’ επέκταση μια γέφυρα που συνδέει ανθρώπους, έθνη, πολιτισμούς και θρησκείες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφερόμενος στην προσεχή διάσκεψη.

Η διεθνής διάσκεψη συνδιοργανώνεται  από το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εδρεύει στις Η.Π.Α. και την Αδελφότητα των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη «Παναγία η Παμμακάριστος» σε συνεργασία με το Γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα κάνει την εισαγωγική αναφορά στο εναρκτήριο δείπνο το εσπέρας της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Conrad Brussels Hotel και οι εργασίες της διασκέψεως θα αρχίσουν την επομένη 16 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης μαζί με την Ελληνίδα αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ροδή Κράτσα-Τσαγαροπούλου θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, διευθυντής του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταφέρει τον Πατριαρχικό Χαιρετισμό και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα παρουσιάσει την εναρκτήρια ομιλία.

Ο κατάλογος των ομιλητών έκτος των προαναφερθέντων και άλλες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα: http://archons.org/conference/

Orthodox Observer Online