2010 News Archives

Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμιναριο Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας – 2 Νοεμβρίου 2010

Ελληνικά English

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 (Election Day), το ετήσιο Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στο Λύκειο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστορίας.

Το Σεμινάριο απευθύνεται προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ημερήσια και απογευματινά κοινοτικά σχολεία της περιοχής και περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων και ομιλιών καλύπτοντας μαθήματα τόσο του αγγλικού όσο και του ελληνικού προγράμματος.

Το Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, που επιμελείται την όλη οργάνωση, ετοιμάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, έχουν  προσκληθεί και θα δώσουν διαλέξεις οι καθηγητές Γεώργιος Παπαναστασίου, καθηγητής γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών και ο Παναγιώτης Ανδρέου, καθηγητής του Σχολείου Νεοελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και συνεργάτης του ΙΝΣ.

Ο κ. Παπαναστασίου θα αναπτύξει το θέμα «Λεξιλογικός δανεισμός (από τα αγγλικά προς τα ελληνικά και αντιστρόφως) και γλωσσική διδασκαλία», ενώ ο κ. Ανδρέου θα αναφερθεί στην «Αξιολόγηση της γλωσσικής επίδοσης στην τάξη». Ας σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο οι εν λόγω καθηγητές συνεργάζονται με το  Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας για τη συγγραφή «Προγράμματος σπουδών για την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα - Επίπεδο Α΄ (Αρχαρίων)», δείγματα του οποίου θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ομιλία του κ. Στέφανου Παπαζαχαρία, καθηγητή της Νέας Ελληνικής στο State University at Buffalo, με θέμα «Η Εξέταση της Νεοελληνικής και η σημασία της στην αξιολόγηση των μαθητών και του προγράμματος».

Το Σεμινάριο θα αρχίσει με εγγραφές στις 8:00 π.μ. και θα λήξει στις 3:00 μ.μ. Λόγω της σπουδαιότητας των επί μέρους θεμάτων, το Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να το παρακολουθήσουν.

Οι διευθυντές των ημερήσιων ελληνοαμερικανικών σχολείων της Νέας Υόρκης έχουν ορίσει την ημέρα αυτή (November 2 - Election Day) ως «ημέρα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών» και τα ημερήσια σχολεία θα είναι κλειστά. Παρακαλούνται οι διευθυντές των απογευματινών σχολείων να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά, ώστε να παρακολουθήσουν και αυτοί το Σεμινάριο της 2ας Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλείσθε να τηλεφωνήσετε στους αριθμούς 212-570-3553 και 212-570-3554 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας www.education.goarch.org.

Orthodox Observer Online