2010 News Archives

Η Ιερα Αρχιεπισκοπη Αμερικης Διοργανωνει Εκδηλωσεις Εορτασμου Των Τριων Ιεραρχων Και Των Ελληνικων Γραμματων

Ελληνικά English

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής διοργανώνει την ετήσια εορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων το διήμερο Σάββατο 30 Ιανουαρίου - Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010.

Την κυριώνυμο ημέρα των Τριών Ιεραρχών, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, (9:30 π.μ.) ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα προεξάρχει Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, όπου θα εκκλησιαστούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των κοινοτικών Ελληνοαμερικανικών Σχολείων της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης. Στη Θεία Λειτουργία θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Θεσσαλονίκης Scola Cantorum.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στις 12:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού και στα πλαίσια εορταστικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων Αριστείας «Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχαι» στους μαθητές και στις μαθήτριες που αρίστευσαν (έλαβαν άριστα 100) στην Εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας 2009 (The 2009 Comprehensive Examination in Modern Greek), την οποία επιμελείται το Γραφείο Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων κ. Μέμη Σταθάτου - Fulgieri

Το ίδιο βράδυ στις 7:00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ευρύ κοινό που θα συμπεριλάβει διάλεξη και συναυλία. Ο Μοναχός Μάξιμος Σιμωνοπετρίτης θα μιλήσει με θέμα «Οδοί προς την Δαμασκό: Κρίση, μεταστροφή και κοινότητα στους βίους των Τριών Ιεραρχών». Θα ακολουθήσει συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας Schola Cantorum υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιοτάτου π. Σπυρίδωνος Αντωνίου, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δεξίωση για το κοινό.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 2:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία υπό του διευθυντού του Γραφείου Παιδείας Δρ. Ιωάννη Ευθυμιόπουλου με θέμα «Η πνευματικότητα των Τριών Ιεραρχών ως σταθμός μετάπλασης παιδείας και πολιτισμού». Θα ακολουθήσει γεύμα για τους εκπαιδευτικούς, προσφορά του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και η Κοπή Βασιλόπιτας του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Η διεύθυνση του Καθεδρικού Ναού είναι 319-337 East 74 Street.

Orthodox Observer Online