2009 News Archives

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Ελληνικά English
Η Υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Νέα Υόρκη - Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  που διήρκεσε μία περίπου ώρα και πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία υπουργός δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή να είμαι σήμερα εδώ με τον Σεβασμιώτατο, να μιλήσουμε για ζητήματα που αφορούν στην Εκκλησία, στην ελληνική κοινότητα και στο πραγματικά σημαντικό έργο το οποίο κάνει η Αρχιεπισκοπή και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος. Φεύγοντας έκανα μια δέσμευση το Ιονικό Χωριό στην Ελλάδα, να το φτιάξουμε, έτσι που να μπορεί πραγματικά να φιλοξενήσει νέα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς, να έρχονται στην Ελλάδα σε συνθήκες οι οποίες πραγματικά είναι κατάλληλες, να γνωρίσουν την Ελλάδα, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη χώρα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε την κυρία Κατσέλη για την «πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων» και την «πολύ εποικοδομητική, πολύ ουσιαστική συζήτηση και για τα θέματα της Ελλάδος», και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από πλευράς Ομογένειας. Θέλουμε να δούμε την πατρίδα μας να προχωρεί γιατί έχει τεράστιες και μοναδικές δυνατότητες. Κάναμε επίσης αναφορά στα δικά μας θέματα, εδώ. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την κυρία υπουργό διότι έκανε αυτή την πάρα πολύ σημαντική δήλωση, η οποία έχει σχέση με το Ιονικό Χωριό [πρόκειται για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που λειτουργεί στο Βαρθολομιό Ηλείας]. Το Ιονικό Χωριό είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια που γίνεται για τριάντα χρόνια, με 200-300 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο και επομένως είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κρατούμε ανοιχτό το δεσμό με τα παιδιά μας εδώ, όχι μόνο της τρίτης και τέταρτης γενιάς, αλλά και της πέμπτης και έκτης γενιάς. Είναι λοιπόν ένας πολύ ωραίος τρόπος και επομένως η πραγματοποίηση αυτής της ουσιαστικής συμπαραστάσεως στο Ιονικό Χωριό θα είναι ένα μεγάλο βήμα επίσης για θέματα προαγωγής των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της νέας γενεάς των Ελληνοαμερικανών και της Πατρίδος».

Την κυρία Υπουργό συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. Βασίλης Κασκαρέλης, η Γενική Πρόξενος στην Νέα Υόρκη Άγη Μπαλτά, οι σύμβουλοι της υπουργού Σάντρα Μανιουδάκη και Παρασκευή Μπουφούνου και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Σωτήρης Καψώχας.

== 30 ==

Orthodox Observer Online