Ανακοινωθεν - Κοροναϊός

Ελληνικά English

FOR IMMEDIATE RELEASΕ
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, συνήλθε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, σε συνέχεια των προηγουμένων αποφάσεών της, ώστε να αξιολογήσει τα νεώτερα δεδομένα ως προς την διάδοση του ιού CoViD19, γνωστού και ως Κορονοϊού, και αποφάσισε τα εξής:

1) Χάριν της προστασίας των πιστών μας και λαμβάνοντας υπ᾽ όψιν τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, συμβουλεύουμε τους πιστούς μας τις προσεχείς εβδομάδες να μη εκτίθενται σε δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένου του εκκλησιασμού). Ομολογούμε ότι βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, κατά την οποία καλούμαστε να λάβουμε μέτρα προστασίας των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινωνίας. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή δίνει την ευλογία την περίοδο αυτή, εφόσον κάποιος το επιλέξει, να μη εκκλησιάζεται, αφού μία τέτοια απόφαση δεν συνιστά αμαρτία, αλλά πράξη αγάπης και ευθύνης για την προστασία τόσο του εαυτού μας όσο και των συνανθρώπων μας. Προτρέπουμε τους πιστούς μας να συμμετάσχουν στη λατρεία της εκκλησίας κατ᾽ οίκον, από την τηλεόραση και τα άλλα μέσα ενημερώσεως.

2) Οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπακούμε στις αποφάσεις των Δημοτικών και των Πολιτειακών αρχών, όσο επώδυνες και αν είναι, για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

3) Δίδεται στους κατά τόπους Μητροπολίτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η δυνατότητα και η ευελιξία να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία των πιστών, πάντοτε σύμφωνα με τις περί δημόσιας υγείας διατάξεις και τους κατά τόπους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και άλλες προβλέψεις.

----

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου
Τηλ.: (212) 570-3530
[email protected]

What's New on GOARCH?
From the Archdiocese