ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ελληνικά English

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

(18.6.2020)

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την τακτική εαρινή συνεδρία της.

Η Ιερά Σύνοδος αντιμετωπίζει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των πιστών με πνεύμα συμπάθειας, συναντίληψης και αγάπης. Με αυτό ως δεδομένο, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την αρμονική και ενεργό συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της απαιτητικής και δυσχερούς περιόδου της πανδημίας.

Η ημερήσια διάταξη της Ιεράς Συνόδου περιελάμβανε:

1) Αναλυτική ενημέρωση για τα ακόλουθα κρίσιμα θέματα:

            α) Το Ελληνικό Κολλέγιο και η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταύρου (από τον Πρόεδρό της κ. Γεώργιο Καντώνη).

            β) Το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης (από τον εκπρόσωπο των Φίλων του Αγίου Νικολάου κ. Μιχαήλ Ψαρό).

            γ) Το Ταμείο συνταξιοδότησης Κληρικών (από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Παροχών Κληρικών, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Δημήτριο Πάρη και την κυρία Ελένη Άλλεν).

            δ) Η Ομάδα για την αντιμετώπιση της επόμενης μέρας, η οποία εκπαιδεύει και στηρίζει τον ιερό κλήρο, ώστε να συντρέχει όλους εκείνους που επλήγησαν από την πανδημία του Covid–19 (από τον Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο κ. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη).

            ε) Η υπό σύσταση Επιτροπή Λειτουργικών Τεχνών (από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο κ. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο).

            στ) Η Εθνική Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία θα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2020 (από τον Πρόεδρο αυτής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο).

2) Εκδίκαση υποθέσεων κληρικών σε β΄ βαθμό. Αποφασίστηκε να αποσταλεί επίσημη αίτηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επικύρωση των εν λόγω αποφάσεων.

3) Επανεξέταση και επικαιροποίηση του καταλόγου των προς αρχιερατεία εκλογίμων κληρικών. Ο κατάλογος θα αποσταλεί προς έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

What's New on GOARCH?
From the Archdiocese