Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος

Ελληνικά English

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος

Νέα Υόρκη, 15 Ἰουνίου 2023.

Ανακοινωθέν

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε σήμερα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

Στην αρχή ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους συνοδικούς αρχιερείς να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν  την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό το  πνεύμα του προσφάτου επισήμου ανακοινωθέντος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (5ης Απριλίου 2023).

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε στα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ότι σύντομα θα αναρτηθεί μια ενημερωτική σελίδα στον ιστότοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αυτή η ιστοσελίδα θα εμβαθύνει στην ιστορία του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα περιλαμβάνει μια ενότητα αφιερωμένη αποκλειστικά στην απάντηση των σχετικών ερωτήσεων και θα τους επιτρέπει να υποβάλλουν περαιτέρω ερωτήματα.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους κληρικούς κάθε Μητροπόλεως στις επόμενες εβδομάδες. Αυτές οι συναντήσεις θα έχουν ως στόχο την άμεση επαφή με τον κλήρο της Αρχιεπισκοπής, επιτρέποντας στους κληρικούς να ενημερωθούν άμεσα από τον Αρχιεπίσκοπο για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ως τον πνευματικό τους πατέρα και να λάβουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις μέσω των ερωτήσεων που θα θέσουν.

Στη συνέχεια, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος:

  1. ενημερώθηκε  για τον εγκριθέντα υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατάλογο των προς αρχιερατείαν υποψηφίων κληρικών, ο οποίος διαμορφώθηκε όπως επισυνάπτεται συνημμένα.

  1. ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσληψη των κληρικών Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Fan Koja και Ιερολ. Διακόνου Σπυρίδωνα Green για τις ανάγκες της Αλβανικής Επισκοπής.

  1. ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού μετά την πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου κ. Γεωργίου Καντώνη καθώς και για την διαδικασία που ακολουθεί η Επιτροπή (Search Committee) για την αναζήτηση νέου Προέδρου.

  1. ενημερώθηκε από τον απερχόμενο Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Αιδεσιμολ. κ. Γεώργιο Παρσένιο για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντού του Οικουμενικού Ινστιτούτου Huffington και μόνιμου καθηγητή για τον τομέα της Συστηματικής Θεολογίας.

  1. ασχολήθηκε με την τρέχουσα αλληλογραφία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

Εκ της Αρχιγραμματείας

What's New on GOARCH?
From the Archdiocese