ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ελληνικά English

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, με μεγάλη χαρὰ ανακοινώνει ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικου Πατριαρχείου, στη συνέδρια της Δευτέρας, 24ης Ἰουλίου 2023, έκανε δεκτό το αίτημα της Ι. Επαρχιακής Συνόδου και εξέλεξε ομοφώνως τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο ως νέο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, γεννήθηκε στη Ρόδο, πνευματικο τέκνο του μακαριστου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Δημέλη και υπηρετεί στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή πλέον των είκοσι ετών, ως αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος ενοριών, ως πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου και ως βοηθός επίσκοπος, εξυπηρετώντας τις ποιμαντικές και λατρευτικές ανάγκες της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης. Διετέλεσε δε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και πνευματικός σύμβουλος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως ήδη από την πρώτη μέρα να μνημονεύουν στις ιερές ακολουθίες το κανονικό όνομα του νέου ποιμενάρχη τους ενώ εξέφρασε την χαρά του που ο νέος Μητροπολίτης από 1ης Σεπτεμβρίου και για ένα έτος θα είναι μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Αποστόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 10:30 πρωινὴ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, Τενεφλάι Νέας Ιερσέης, ενὼ τὴν επόμενη μέρα Κυριακὴ, 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στον ίδιο ναό.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

What's New on GOARCH?
From the Archdiocese