ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ — Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

Ελληνικά English

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ —

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

Το Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ανακοινώνει με χαρά την έναρξη της πρώτης ελληνικής έκδοσης της γνωστής σειράς κηρυγμάτων της. Το Τμήμα, ξεκινά φέτος τη σειρά κηρυγμάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα στα ελληνικά.

Διαθέσιμα τώρα στα ελληνικά και στα αγγλικά, κηρύγματα που βασίζονται σε έναν κεντρικό ύμνο κάθε ημέρας από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, που εισάγουν στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και που μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε:

· ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: www.goarch.org/departments/religioused/sermons

· ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: www.goarch.org/departments/religioused/sermons

Κάθε ομιλία κυμαίνεται από 500 έως 600 λέξεις (3,5 έως 4,5 λεπτά). Οι κληρικοί, οι κατηχητές και οι παιδαγωγοί μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν αυτά τα σύντομα κηρύγματα στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι μαθητές, οι γονείς και οι πιστοί μπορούν επίσης να διαβάσουν αυτές τις σύντομες ομιλίες πριν από τον μεγαλοβδομαδιάτικο εκκλησιασμό. Αν και σύντομες είναι περιεκτικές σε νοήματα. Παρέχουν ενδιαφέρουσες αναλύσεις των όμορφων ύμνων που Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο θα ψάλλουν μαζί την ερχόμενη εβδομάδα στα ελληνικά.

Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα στην οποία οι Απόστολοι έγραψαν τις επιστολές τους. Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα με την οποία παρουσιάστηκαν τα Ευαγγέλια στον κόσμο. Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα των Επτά Οικουμενικών Συνόδων στις οποίες η Εκκλησία διαμόρφωσε τα δόγματα της πίστης μας. Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα της Εκκλησίας.

Η σειρά κηρυγμάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης. Μπορείτε να βρείτε τα κηρύγματα στην ιστοσελίδα του Τμήματος και μέσω της λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τμήματος οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στη διεύθυνση: religioused.goarch.org.

Η σειρά θα αναρτάται καθημερινά και στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων του Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης - Instagram, Twitter, Facebook: @goarchDRE με εικόνες, ψηφιακές δημιουργίες, από τον ταλαντούχο Αμερικανό Ορθόδοξο Ινσταγκράμερ, Andreas Alexander, που διατηρεί τον λογαριασμό Instagram: Live Orthodoxy.

Το λογότυπο της σειράς κηρυγμάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα είναι σε μωβ φόντο, καθώς είναι η συνήθης λειτουργική απόχρωση για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το μωβ χρώμα συμβολίζει επίσης το πένθος και την μετάνοια. Οι λευκοί χαρακτήρες στο λογότυπο αντιπροσωπεύουν τη χαρά της Ανάστασης. Τα δύο χρώματα σε συνδυασμό ενσωματώνουν τη χαρμολύπη αυτής της περιόδου του εκκλησιαστικού έτους.

Θα ακολουθήσουν και άλλες σειρές κηρυγμάτων του Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στα ελληνικά, όπως η Κυριακάτικη Σειρά Κηρυγμάτων (Sunday Sermon Series) και η Σειρά Κηρυγμάτων του Δωδεκαημέρου (Nativity Sermon Series), μόλις ολοκληρωθεί κάθε σειρά.

Στοιχεία επικοινωνίας για ερωτήσεις και απορίες:

Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης

Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ιστοσελίδα: religioused.goarch.org | Τηλ.: 800-566-1088 (χωρίς χρέωση)

 

 

 

What's New on GOARCH?