Δελτίο Τύπου από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μειζονος Νέας Υόρκης

Ελληνικά English

Δελτίο Τύπου από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μειζονος Νέας Υόρκης

Προς άµεση κοινοποίηση 26 Απριλίου, 2023

Η Επιτροπή Ελληνικής Παρέλασης σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα επισφραγίσουν τον εορτασµό της Επετείου της Έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στη Νέα Υόρκη:

Τελευταία Πανηγυρική Ανοικτή Πανοµογενειακή Συγκέντρωση

Η τελευταία Πανηγυρική Πανοµογενειακή Συγκέντρωση θα πραγµατοποιηθεί στις 27 Απριλίου στις 7:45 µ.µ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (22-51 29th Street New York, NY 11105), παρουσία του Σεβασµιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αµερικής, των Γενικών Προξένων της Ελλάδας και της Κύπρο, καθώς και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Αρχιερατική Δοξολογία στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου & Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σηµείο Μηδέν

Πρόκειται για µια ιστορική συγκυρία, καθώς ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αµερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αναµένεται να καλώς ορίσει την Παρασκευή, 28 Απριλίου, τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σηµείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Η Αρχιερατική Δοξολογία θα ξεκινήσεις στις 11 π.µ. και θα ακολουθήσει δεξίωση στον 3ο όροφο.

Μπόουλινγκ Γκρην (Bowling Green)

Η φετινή τελετή έπαρσης σηµαίας στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Απριλίου στη 1:00 µ.µ (Broadway & Whitehall St., Manhattan, NY 10004).

Για πρώτη φορά, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας, ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αµερικής, κ. Ελπιδοφόρος, η φετινή Επιτροπή Παρελάσεως των Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης, µαζί µε επισήµους και µαθητές των ελληνικών σχολείων, όλοι µαζί θα παρελάσουν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προς το Μπόουλινγκ Γκρην για την ετήσια έπαρση της ελληνικής σηµαίας στις 12:30 µ.µ. Η παρουσία όλων µας, για να καλώς ορίσουµε τους Εύζωνες, µε τις ελληνικές σηµαίες, θα αναδείξει τη δυναµική παρουσία του Ελληνισµού στο Μανχάταν. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η έπαρση της ελληνικής και της αµερικανικής σηµαίας θα γίνει από το NYPD Saint Paul’s Society και η σοπράνο, Αριάδνη Άννα, θα ερµηνεύσει τους εθνικούς ύµνους αντίστοιχα. Οι επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει χορούς από το σχολείο «Δηµήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Μπρούκλιν, το Ελληνικό Σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν και το Ελληνικό Κλασικό Σχολείο του Μπρούκλιν.

Πλατεία Αθηνών

Η Πολιτιστική Επιτροπή της Οµοσπονδίας Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης σας προσκαλεί στην τελετή έπαρσης σηµαίας της Ελλάδας και των Η.Π.Α., παρουσία της Προεδρικής Φρουράς. Η τελετή θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου στις 12:00 µ.µ. στην Πλατεία Αθηνών (30th Ave. & 30th St., Astoria, NY 11102). Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Πολιτικοί και επίσηµοι εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Η.Π.Α. έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισµούς. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει παραδοσιακή ελληνική µουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φύτου Στράτη και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήµατα της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας Αµερικής και της Αδελφότητας Καλυµνίων στη Νέα Υόρκη, καθώς και του βραβευµένου χορευτικού συγκροτήµατος της Νεολαίας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον της Νέας Υόρκης.

Επίσηµο Δείπνο στο Χίλτον (Hilton Gala)

Η 202η επέτειος Έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης θεωρείται - κατά κοινή οµολογία - το πιο σηµαντικό εορταστικό γεγονός και θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν (NY Hilton Hotel Midtown-1335 Avenue of the Americas, Manhattan, NY 10019). Η δεξίωση µε ανοικτό µπαρ ξεκινά στις 7:00 µ.µ. και η τελετή βράβευσης και το δείπνο στις 8:00 µ.µ. Για κρατήσεις, επικοινωνήστε µέσω e-mail στο [email protected] ή καλέστε στο (718) 204-6500.

Η Επιτροπή Παρέλασης της Οµοσπονδίας Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης όρισε τον Εκτελεστικό Πρόεδρος της Libra Group, Γιώργο Λογοθέτη (George M. Logothetis), ως τον Μέγα Τελετάρχη του έτους 2023 για την Ελληνική Παρέλαση στη Νέα Υόρκη, ο οποίος θα απευθύνει και την κεντρική οµιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Οι φετινοί τιµώµενοι Μεγάλοι Τελετάρχες είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος της Red Apple Group και Επίτιµος Πρόεδρος της Παρέλασης, Τζον Κατσιµατίδης (John Catsimatidis), ο γνωστός τηλεοπτικός κεντρικός παρουσιαστής, παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκποµπής "Positively Ernie" στο 77WABC-AM News Radio και Μέγας Τελετάρχης της Ελληνικής Παρελάσεως για το έτος 2010, Έρνι Ανάστος (Ernie Anastos), η πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και ο Μέγας Τελετάρχης της Παρέλασης του έτους 2014, ο αξιότιµος Γιώργος Τσούνης (George Tsunis), και ο ερµηνευτής, Γιώργος Νταλάρας, ως τιµώµενος προσκεκληµένος.

Μεταξύ των εκλεκτών προσωπικοτήτων, που αναµένεται να παραστούν, είναι ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αµερικής, κ. Ελπιδοφόρος, από το Hellenic Caucus οι συµπρόεδροι, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) (Ρεπουµπλικανή-Nέα Yόρκη) και Κρις Πάππας (Chris Pappas) (Δηµοκρατικός-Νιου Χάµσαιρ), η βουλευτής, Γκρέις Μενγκ (Grace Meng) (Δηµοκρατική-Nέας Υόρκης), ο αναπληρωτής ηγέτης της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, Μάικλ Γιάνναρης (Michael Gianaris (Δηµοκρατικός), ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους πολιτειακούς Γερουσιαστές και Βουλευτές ελληνικής καταγωγής, η Πρέσβης της Ελλάδας στις Η.Π.Α., Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Δηµοκρατία, και ο Γενικός Γραµµατέας της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιος Μυλωνάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Βουλή. Η Κυπριακή Δηµοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον Μόνιµο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στον Ο.Η.Ε., Πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου.

Πρωινό στο ξενοδοχείο Πιέρ (Pierre Hotel)

Το ετήσιο καθιερωµένο πρωινό που λαµβάνει χώρα λίγες ώρες πριν την παρέλαση, θα πραγµατοποιηθεί στις 30 Απριλίου στις 11:00 π.µ. στο ξενοδοχείο Πιέρ (Pierre Hotel - 2 E 61st St, New York, NY 10065). Θα ερµηνευθούν οι εθνικοί ύµνοι της Ελλάδας και των Η.Π.Α. και οι επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς.

Πρόκειται για εκδήλωση µε πρόσκληση µόνο και είναι µη µεταβιβάσιµη. Το πρωινό προγραµµατίζεται ως ένδειξη ευγνωµοσύνης στους επισήµους και τους χορηγούς για την ευγενική τους υποστήριξη. Πρόσβαση στην εκδήλωση στο κοινό θα δίνεται µε προσφορά δωρεάς $100 προς την Οµοσπονδία Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Παρέλαση στην Πέµπτη Λεωφόρο

Η Ελληνική Παρέλαση θα πραγµατοποιηθεί στις 30 Απριλίου στη 1:30 µ.µ. στην Πέµπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης µεταξύ των 64 & 79 δρόµων και είναι ανοικτή στο κοινό. Πρόσβαση στην εξέδρα των επισήµων γίνεται µόνο µε πρόσκληση.

110 οργανισµοί, περισσότερες από 12 µπάντες, και 42 άρµατα έχουν ήδη εγγραφεί για να συµµετέχουν στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς στην παρέλαση και Μέσα Ενηµέρωσης θα καλύψουν το εορταστικό αυτό γεγονός για τον Ελληνισµό.

Η παρουσία όλων µας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του εορτασµού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


 

What's New on GOARCH?