81η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ελληνικά English

Το Ελληνικό Κολλέγιο και η Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού πραγματοποίησαν την 81η Τελετή Αποφοιτήσεως το Σάββατο 20 Μαΐου 2023. Η μέρα ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Η εκδήλωση αποφοιτήσεως ακολούθησε στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος, ως Πρόεδρος των εφόρων της Σχολής άνοιξε την τελετή με προσευχή, μετά την οποία η Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής “Ρωμανός ο Μελωδός” έψαλε το “Χριστός Ανέστη”, το απολυτίκιο “Σώσον, Κύριε, τον λαό σου” και τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Αμερικής.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιος Καντώνης απηύθυνε χαιρετισμό, στοχαζόμενος γύρω από το φαινομενικά παράδοξο κεντρικό στοιχείο της πίστης μας ότι ο Θεός έχει ένα σχέδιο για εμάς και ταυτόχρονα έχει προικίσει την ανθρωπότητα με το δώρο και την ευθύνη της ελεύθερης βούλησης. Κάλεσε τους αποφοίτους να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους με θάρρος και να κάνουν επιλογές με σιγουριά και με την πεποίθηση ότι το σχέδιο του Θεού για τον καθένα θα αποκαλυφθεί τελικά.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και συγχαρητήρια από τον π. Ιωάννη Μαγούλια, Αντιπρόεδρο της Εφορίας την κ. Jeannie Ranglas, Β' Αντιπρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος και τον κ. Δημήτριο Λογοθέτη, Πρόεδρο του Οργανισμού “Ηγεσία των 100- Αρχιεπισκόπος Ιάκωβος”.

Ο Δρ. Τιμόθεος Πατίτσας, προσωρινός κοσμήτορας του Ελληνικού Κολλεγίου, και ο Αιδ. Δρ. Γεώργιος Παρσένιος, Κοσμήτορας του Τιμίου Σταυρού, μίλησαν με συγκινητικά και βαθυστόχαστα μηνύματα, απευθυνόμενοι σε όλους τους αποφοίτους, πριν παρουσιάσουν τους πρωταριστεύσαντες των σχολών: την Olivia Fahling του Ελληνικού Κολλεγίου και τον Αλέξανδρο Πανταζή του Τιμίου Σταυρού.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικά πτυχία σε τρεις διακεκριμένες προσωπικότητες με εντυπωσιακά επιτεύγματα προς όφελος της Εκκλησίας. Ο κ. Charles και η σύζυγος τουκ. Constance Cotros έλαβαν από κοινού τον τιμητικό τίτλο του “Διδάκτωρος Ανθρωπιστικών Επιστημών”, ενώ ο ομότιμος καθηγητής Κανονικού Δικαίου της Σχολής Δρ. Ηλίας Πατσαβός έλαβε τιμητικό δίπλωμα “Ανωτάτου Διδάκτωρος της Θεολογίας”. Και οι δύο τιμητικοί τίτλοι συνοδεύτηκαν από κείμενο διακήρυξης το οποίο έγραφε τα εξής για τους τιμώμενους: «Είσαστε ενσαρκωτές των υψηλότατων αρετών που απορρέουν από την πίστη μας, την ελληνική μας κληρονομιά και την κοινωνία στην οποία ζούμε».

Μετά την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους τόσο του Κολλεγίου όσο και της Θεολογικής Σχολής και προ της τελικής προσευχής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στους αποφοίτους, με την πατρική προτροπή να χτίσουν στα θεμέλια που έλαβαν από την εκπαίδευσή τους και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται διανοητικά και πνευματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Για να δείτε το βίντεο ολόκληρης της τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά και να ακούσετε τα εμπνευσμένα σχόλια του Σεβασμιώτατου, του Πρόεδρου κ. Καντώνη, των Κοσμητόρων, των τιμώμενων και άλλων ομιλητών ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/live/mLE-KIKH0TA?feature=share

 

Affiliated Organizations