Three Auxiliary Bishops Elected at the Ecumenical Patriarchate

Ελληνικά English

6 Οκτωβρίου 2020

Τρεις Βοηθοί Επίσκοποι εξελέγησαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Νέα Υόρκη – Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής πληροφορήθηκε με χαρά και ευγνωμοσύνη την είδηση ότι η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν δεκτή την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής μας για την εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων επί τη βάσει τριπροσώπων, τα οποία απεστάλησαν σύμφωνα με τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

Με βάση τα ανωτέρω, η Μητέρα Εκκλησία εξέλεξε σήμερα στο αξίωμα του Επισκόπου τρεις διακεκριμένους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής: τον π. Σπυρίδωνα Κέζιο ως Επίσκοπο Αμάστριδος, τον π. Τιμόθεο Μπακάκο ως Επίσκοπο Εξαμιλίου και τον π. Ιωάννη Κωνσταντίνου ως Επίσκοπο Φωκαίας.

Τόσο οι ημερομηνίες όσο και οι ιεροί ναοί στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι τρεις επισκοπικές χειροτονίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Όλες οι χειροτονίες θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid–19.

Βιογραφικά και επίσημες φωτογραφίες των τριών εψηφισμένων Επισκόπων μπορεί να βρει κανείς εδώ.

Photo Spotlight: EP Visit 2021

His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew made his official visit to the United States from October 23-November 3, 2021. Learn more about his visit in the following pages