Saturday, April 27, 2024

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Πρόεδρο Τράμπ

Ελληνικά English
© Official White House Photo by Shealah Craighead

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεών του στην Ουάσιγκτον, ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός χθες, 16 Ιουλίου, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τράμπ, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Μάϊκλ Πενς και του Υπουργού Υγείας κ. Άλεξ Έϊζαρ. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο: α) για την αποστολή εκπροσώπου του κατά την τελετή της ενθρονίσεως, β) για την αποστολή θερμού συγχαρητηρίου γράμματος επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, γ) για την θερμή υποστήριξή του προς τον ιερό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και δ) για την διαρκώς επιδεικνυομένη ευαισθησία του Προέδρου σε θέματα προστασίας των χριστιανών ανά τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εκκλησία και υπεσχέθη κάθε υποστήριξη στις δραστηριότητες και το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ως γνωστόν, Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, μετέβη στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στο ετήσιο «Ministerial to Advance Religious Freedom» που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το υπό τη διεύθυνση του Πρέσβεως Samuel Brownback «Γραφείο για τα Θρησκευτικά Δικαιώματα Διεθνώς», που τελεί υπό την προστασία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την ίδια μέρα, ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε επίσημο δείπνο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την ηγεσία του κ. Αντωνίου Λυμπεράκη, με την υψηλή παρουσία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η επίσημη ομιλία του Αρχιεπισκόπου με θέμα την προστασία των αδυνάμων θρησκευτικών μειονοτήτων σε συγκρουσιακά περιβάλλοντα, όπως και η συναντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάϊκ Πομπέο.

 

== 30 ==

Photos: https://www.flickr.com/photos/goarch/albums/72157709690933782/

 

 
Recent Photos
Loading galleries...