Αριθ. Πρωτ.: 111/07

27 Αυγούστου 2007

 

 

Προς τον Ιερό Κλήρο και το θεοσεβές Ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

 

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

 

Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους της Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής σχετικώς με τα τραγικά γεγονότα στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες μοιρασθήκαμε την βαθειά αγωνία και θλίψη των ανθρώπων της Ελλάδος και της ηγεσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικώς με τις καταστροφικές πυρκαϊές οι οποίες εξακολουθούν να μαίνονται και να απειλούν ανθρώπους και σπίτια. Αυτή η τραγωδία μετράει ήδη δεκάδες νεκρούς. Οι πυρκαϊές που κατέστρεψαν κοινότητες της Πελοποννήσου και Ευβοίας  απετέλεσαν πρώτο θέμα ειδήσεων και προκάλεσαν την έμπρακτη συμπαράσταση συνανθρώπων μας σε παγκόσμια κλίμακα. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι στην Αμερική πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμεθα ενθέρμως για τις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό αυτό όλεθρο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα αποκατασταθοῦν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη ζωής και προόδου στις πληγείσες περιοχές.

 

Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση να αναπεμφθούν δεήσεις την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπέρ ασφαλείας και ανακουφίσεως των πληγέντων από τις πυρκαϊές και υπέρ ταχυτάτης καταπαύσεως των πυρκαϊών και των εμπρησμών. Επιπροσθέτως, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πρέπει να τελεσθή Επιμνημόσυνη Δέηση για όλους εκείνους οι οποίοι έχασαν τη ζωή των στη μάχη με τις φλόγες. Παρακαλούμε, επίσης, την ίδια ημέρα -Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου ή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου -να περιαχθή ειδικός δίσκος για την ανακούφιση των θυμάτων και την προσφορά βοηθείας και ελπίδος στους ανθρώπους εκείνους των οποίων οι κοινότητες και τα σπίτια έχουν καταστραφεί. Όλες οι προσφορές είτε ενορι-ών είτε ατομικές πρέπει να αποστέλλονται στην Αρχιεπισκοπή με την ένδειξη «Greek Fires Relief Fund. Οι προσευχές και η προσφορά της αγάπης μας θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που ευρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και θα αποτελέσουν μαρτυρία των ισχυρών δεσμών Πίστεως και Κληρονομιάς που μοιραζόμεθα με τους Έλληνες αδελφούς μας, ειδικά σε τραγικές συνθήκες.

 

Είθε να προσφέρουμε την αγάπη και τα δώρα μας στους αδελφούς και αδελφές μας, μιμούμενοι τόν φιλεύσπλαγχνο και ελεήμονα Κύριό μας. Γνωρίζοντας την απεριόριστη γενναιοδωρία και αγάπη σας, ως πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής, είμεθα πεπεισμένοι ότι θα ανταποκριθείτε με μεγάλη γενναιοδωρία στην έκκληση βοηθείας γι' αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν συγγενείς, σπίτια και όλα τα στοιχεία που συνέθεταν τη ζωή των, και γι' αυτό χρειάζονται την αρωγή και συμπαράστασή μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να μπορέσουν να συνέλθουν από την τρομακτική αυτή τραγωδία.

 

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

+ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος