News from the Holy Eparchial Synod

Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Ελληνικά English

Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, την πρώτη κατά το νέο έτος.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, μετά τις ευχές για το αρξάμενο νέο έτος, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους συνοδικούς αρχιερείς για τη συμβολή τους στην επιτυχία της επισήμου επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ.

Τονίσθηκε η σημασία του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο εορτάζεται η επέτειος της 100ετίας από της ιδρύσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το έτος 1922, και έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των προετοιμασιών των σχετικών εορτασμών και της πανηγυρικής Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως σε συνδυασμό με τα εγκαίνια του Ι. Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Ν. Υόρκης μεταξύ 3ης και 7ης Ιουλίου.

Η Ιερά Σύνοδος:

1) ασχολήθηκε με την τρέχουσα αλληλογραφία.

2) αποφάσισε τη σύγκληση της Β´ Μοναστικής Συνάξεως από 12ης έως και 14ης Οκτωβρίου 2022 στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Καλιφόρνια με θέμα «Η πνευματική κληρονομία του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και ο εν Αμερικῄ Μοναχισμὸς».

3) ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο επί της πορείας των εργασιών της Επιτροπής επί του Νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και αποφάσισε το ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε από την Επιτροπή να σταλεί σε όλους τους κληρικούς και τους προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων.

Επιπλέον παροτρύνει όλους τους πιστούς να εξακολουθούν να αποστέλλουν τις απόψεις τους για το Νέο Σύνταγμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων ευχές για καλό Τριώδιο.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου