Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε πορεία στο Brooklyn

Ελληνικά English
June 3, 2020
FOR IMMEDIATE RELEASE
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε πορεία στο Brooklyn
 
Νέα Υόρκη – Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου του Brooklyn Eric Leroy Adams και του Πολιτειακού Γερουσιαστή Ανδρέα Γουνάρδη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμμετείχε σήμερα σε μία ειρηνική διαμαρτυρία και πορεία στο Crown Heights του Brooklyn για τη δολοφονία της νοσηλεύτριας Breonna Taylor από το Louisville (Η 26χρονη νοσηλεύτρια Breonna Taylor σκοτώθηκε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της στο Louisville το Μάρτιο).
 
Ο Δήμαρχος Adams, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε: “Είμαι ευτυχής και υπερήφανος που συμμετέχω σ’ αυτή την πορεία μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ίδιος αντιλήφθηκε άμεσα πόσο σπουδαίο είναι το ζήτημα αυτό”.
 
Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Γουνάρδης σχολίασε για τη σημερινή πορεία τα ακόλουθα: “Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχω σ’ αυτή την πορεία μαζί με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και το Δήμαρχο του Brooklyn αναζητώντας περισσότερη δικαιοσύνη για όσους δεν είναι πλέον παρόντες για να εκφραστούν οι ίδιοι”.
 
Σε δηλώσεις του κατά την πορεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε τα εξής: “Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής”.
 
Archbishop News