Ελληνικά English

Aριθ. Πρωτ. 41 / 03
18 Μαϊου 2003

  Κυριακή της AHEPA

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Χριστός Ανέστη!

Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως τιμούμε εφέτος το σημαντικό έργο του Ελληνο-Αμερικανικού Προοδευτικού Συλλόγου (AHEPA). Ο Σύλλογος αυτός δημιουργήθηκε αρχικά το 1922 από Έλληνες μετανάστες για ν' αντιμετωπίση τον φανατισμό και την προκατάληψη, στοιχεία τα οποία τους απειλούσαν στα πρώτα τους βήματα. Από τότε η AHEPA έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο ήθος κοινωνικο-πολιτικής ευθύνης έναντι της Ελληνικής Κοινότητος της Αμερικής, καλύπτοντας τις ανάγκες της επί σειρά δεκαετιών. Σήμερα, η AHEPA εμπλουτίζει και συμπαραστέκεται στους Ελληνοαμερικανούς όλων των κοινωνικών στρωμάτων μέσω της υποστηρίξεως εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, και μέσω της ενθαρρύνσεως που παρέχει σε οικογένειες και άτομα για την επίτευξη του όντως υπέροχου.

Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ευχαριστούμε τον Θεό για την δυναμική πίστη μας και την Ελληνική κληρονομιά μας, εφόδια τα οποία καθοδηγούν τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής μας στην προαγωγή της εκπαιδεύσεως, της φιλανθρωπίας και της αναζητήσεως του υπέροχου τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Κατά την διάρκεια αυτής της χαρμόσυνης Πασχαλινής περιόδου, οι προσπάθειές μας αυτές ανανεώνονται κυρίως διά της ελπίδος και της δυνάμεως της Αναστάσεως. Εμπλουτιζόμεθα επίσης από το καλό έργο της AHEPA, το οποίο υπηρετεί την κληρονομιά μας και την πίστη μας, και συνεχίζει να καλλιεργή το υπέροχο και ωραίο διά των πολλών τοπικών μονάδων της στην Αμερική και στο εξωτερικό.

Γι' αυτό τον λόγο, σε αναγνώριση του εξαιρετικού έργου της AHEPA, ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακηρύξω αυτή την Κυριακή, 18 Μαϊου 2003, Κυριακή της AHEPA, και ζητώ από σας να προσφέρετε τις προσευχές και την στήριξή σας στις τοπικές μονάδες και στον εθνικό οργανισμό της AHEPA, καθώς μεγαλώνει εντός μας η μεταξύ αλλήλων  αγάπη και η χαρά μας εν τω Αναστάντι Κυρίω.    

Με την εν Χριστώ Αναστάντι

πατρική αγάπη,

... ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Archive: Archbishop Demetrios' Encyclicals