ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΗ - REGISTRATION

Time

SATURDAY, November 7

11:00-11:30am (EST)
8:00-8:30(PST)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος
Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής για την Ελληνική Παιδεία

Aθηνά Κρομμύδα
Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας
Συντονίστρια

Αναστάσιος Κουλαρμάνης
Διευθυντής Γραφείου Ελληνικής Παιδείας Ι. Αρχιεπισκοπής

Στέλλα Κοκόλη
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

11:40-12:20pm (EST)
8:40-9:20am (PST)

Διδασκαλία Γλώσσας

Διδάσκοντας την Ελληνική ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομιάς σε Δίγλωσσους Μαθητές: Προκλήσεις και Προοπτικές

Δρ. Ζωή Γαβριηλίδου
Καθηγήτρια Γλωσσολογίας
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων / Φοιτητικής Μέριμνας. Πρόεδρος Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Γλώσσα και Πολιτισμός

Παράδοση και Γλώσσα: Συγκοινωνούντα Δοχεία

Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη
Τ. Διευθύντρια, επιστ. Συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών

Διδασκαλία Γλώσσας

Διδάσκοντας Γλώσσα και Ιστορία με τη Βοήθεια της Τέχνης

Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή
Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ΕΚΕΔΙΣΥ

12:20pm-1:00pm (EST)
9:20-10:00am (PST)

Διδασκαλία Γλώσσας

Διδασκαλία και αξιολόγηση των Γραπτών: Eρευνητικές Προσεγγίσεις και Παιδαγωγικές Πρακτικές

Δρ. Ισαάκ Παπαδόπουλος
Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν. Ιωαννίνων

Γλώσσα και Πολιτισμός

Διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας

Δρ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης
Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Λεξικογράφος. Επιστημονικός συντονιστής της έκδοσης του χρηστικού λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών

Διοίκηση

How to Make Greek Schools & Culture Programs an Integral Part of Church Ministry

Father Bill Tragus
Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Βασιλείου Σαν Χουάν Καπιστράνο, Καλιφόρνια

1:00pm-1:45pm (EST)
10:00am-11:45am (PST)

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
κ. Ελπιδοφόρος

Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελληνικής Δημοκρατίας

Ιωάννης Χρυσουλάκης
Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού

2:00pm-2:40pm (EST)
11:00-11:40am (PST)

Διδασκαλία Γλώσσας

Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια: Όταν η Γλώσσα Ανθίζει και Κουβαλάει την Ελληνική Ψυχή

κ. Σάσα Βούλγαρη
Ψυχοπαιδαγωγός, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γλώσσα και Πολιτισμός

Από την Περγαμηνή στο Διαδίκτυο: Η Ελληνική Γλώσσα από το Χθές στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

Δρ. Ηλίας Πέτρου
Ειδικός Ερευνητής στο πρόγραμμα του «Θησαυρού της Ελληνικής Γλώσσας», Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας- Ιρβάιν

Διοίκηση

Λέξεις που Πληγώνουν, Λέξεις που Χαμογελούν: Σχολικός Εκφοβισμός

Δρ. Μαρία Καμηλάκη
Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Προισταμένη Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης

2:40pm-3:20pm (EST)
11:40-12:20pm (PST)

Διδασκαλία Γλώσσας

Η Αξιοποίηση της Μεθόδου CLIL και των Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών σε Μικρούς Μαθητές

Δρ. Ελένη Γρίβα
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας.
Σχολή Κοινων./Ανθρωπ. Επιστημών. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Γλώσσα και Πολιτισμός

Παιδεία και Θεολογία. Ένα ταξίδι στα Γράμματα και Θαύματα της εν Χριστώ Διδαχής

Πρωτοπρεσβύτερος Νικηφόρος Φακίνος
Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Μέρρικ Λόνγ Άιλαντ, Νέας Υόρκης

Διοίκηση

Χαρτογραφώντας το Πεδίο Διδασκαλίας της Ελληνικής στις ΗΠΑ: Αποτελέσματα έρευνας και προτάσεις

Δρ. Μαρίνα Ματθαιουδάκη
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας
Φιλοσοφική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δρ. Ιωάννα Λεκκάκου
Επίκ.Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ocean County College

3:20pm-4:00pm (EST)
12:20-1:00pm (PST)

Publisher Demo/Exhibit

Τα Ελληνόπουλα

Άννα Σάκκη
Teacher, Software Engineer, Business Project Manager and Director of the Ellinopoula Platform

Publisher Demo/Exhibit

Greek 123

Σταύρος Παπαλοϊζος
Executive Director of Operations and Co-Owner of Greek123

Publisher Demo/Exhibit

KLIK

Β. Παναγιωτίδου
Φιλοσοφική Σχολή. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ερευνήτρια στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.
Συγγραφέας εγχειριδίων ΚΛΙΚ

Μ. Καρακύργιου
Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ερευνήτρια Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Συγγραφέας εγχειριδίων ΚΛΙΚ

Conference Organizing Committee
Athena Kromidas
Anastasios Koularmanis
Fr. Gregory Stamkopoulos
Anastassia Tzoytzoyrakos
Elias Petrou
Ioanna Lekkakou
Meropi Kyriakou