19 Απριλίου 2017

Προς τους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς
Των Ημερησίων και Απογευματινών Σχολείων
Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χριστός Ανέστη!


Το Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης οργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με θέμα «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας».

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 Συνεδρίες/Ενότητες και θα διεξαχθεί στο Ελληνομερικανικό Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Flushing.  Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος και το Γραφείο μας.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ελλόγιμη Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου, Διδάκτωρ Ειδικής Παιδαγωγικής, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, αξιοποιώντας εργαλεία Web 2.0 και     η υποστήριξή τους στο σχεδιασμό και προετοιμασία της διδασκαλίας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων της σχολικής τάξης. 

Η μεθοδολογία του προγράμματος εστιάζει στη χρήση ενεργητικών-συμμετοχικών εκπαιδευτικών πρακτικών, οι οποίες αναπτύσσουν την αλληλεπίδραση διδασκόντων-διδασκομένων και τους δίνουν     την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα, να επεξεργάζονται λύσεις και να μαθαίνουν πράττοντας. 

Οι συμμετέχοντες θα επιμορφωθούν στις εξής 4 Διδακτικές Ενότητες: «Θεωρίες Μάθησης», «Τεχνικές Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας», «Σχεδιασμός Μαθήματος» και «Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στη Σχολική Τάξη / Εργασιακή Εξουθένωση».

Οι τέσσερις ενότητες θα υλοποιηθούν σε τέσσερις 3ωρες Συνεδρίες  ως ακολούθως:

29 Απριλίου και 6, 13, 20 Μαϊου (3.00 – 6.00 μ.μ.). Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν όλες τις διδακτικές ενότητες (12 ώρες συνολικά) και θα εκπονήσουν εργασία, η οποία θα αφορά στο σχεδιασμό μαθήματος. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο «δελτίο συμμετοχής», το οποίο θα πρέπει να σταλεί με Φαξ στον αριθμό 212-774-0248 ή με e-mail στο [email protected] έως τις 26 Απριλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε μας στο 212-570-3552. 

Καθώς γνωρίζουμε τις ελλείψεις του συστήματος εκπαίδευσης στα Ελληνικά Κοινοτικά Σχολεία, θεωρούμε μεγάλη τιμή την προσφορά της Δρ. Χατζηγιάννογλου να μεταλαμπαδεύσει τις ακαδημαϊκές της γνώσεις, αλλά και τις πρακτικές της μεθόδους στους εκπαιδευτικούς μας.

Ευελπιστούμε πως η πρωτοβουλία του Γραφείου μας και του Γραφείου Συντονιστή θα σας βρει όλους ενθουσιασμένους. Αναμένουμε τη θερμή συμμετοχή σας.

Με πολλή εκτίμηση,

Μαρία Μακεδών
Διευθύντρια


What's New On GOARCH? » What's New On GOARCH? »