Skip to content. Skip to navigation
Personal tools
Sections

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Κοινότητα του Αγ. Δημητρίου Αστορίας

Document Actions
 • 21 Μαίου 2013

  DEMETRIOSIERONIMOSARCHDIOCESE4S.JPGΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και προέστη Δοξολογίας στο Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου της Αρχιεπισκοπής, παρουσία των διπλωματικών εκπροσώπων της Ελλάδος και της Κύπρου, κληρικών, στελεχών και του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής.

  «Υποδεχώμεθα έναν Ιεράρχη, ο οποίος με αγάπη που δεν έχει όρια, εφαρμόζει στο ακέραιο τα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου, ως μαρτυρία ορθοδόξου πίστεως και αγάπης», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος καλωσορίζοντας τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή.

  DEMETRIOSIERONIMOSARCHDIOCESE2S.JPG

  Ο Μακαριώτατος δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή και την εμπειρία του στην Αμερική και μίλησε για την αποστολή της Εκκλησίας στον σημερινό κόσμο και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της Ελλάδος, τονίζοντας ότι παρά τις τεράστιες αντιξοότητες δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Πρόσθεσε δε, ότι γνωρίζει πολύ καλά την πίκρα του λαού της Ελλάδος αλλά και τη μη αναμενόμενη και μη πρέπουσα συμπεριφορά των εταίρων της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι και οι μεγάλοι κάνουν λάθη. «Όλοι μαζί και ενωμένοι θα κάνουμε το καθήκον μας και ο Θεός θα μας δώσει την βοήθεια Του για να τα ξεπεράσουμε όλα», κατέληξε.

  Στο τέλος της τελετής, ο Αρχιεπίσκπος Ιερώνυμος χαιρέτισε ένα ένα τα μέλη του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής και έδωσε την ευλογία του σε όλους.

  Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τους Ιεράρχες και κληρικούς της συνοδείας του, επισκέφθηκε την Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστορίας. Τον υποδέχθηκαν ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος,  οι κληρικοί του ναού, το ενοριακό συμβούλιο, μέλη της Σχολικής Επιτροπής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων του Αγίου Δημητρίου με τις αγκαλιές τους γεμάτες λουλούδια.  Πρώτα, προσκύνησε στον ναό και όλοι μαζί έψαλλαν το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο Σχολείο, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο,  το οποίο είναι το μοναδικό Ελληνοαμερικανικό Λύκειο στην Αμερική. Οι μαθητές παρουσίασαν προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στην αίθουσα τελετών του Σχολείου, ένα πρόγραμμα με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς που εντυπωσίασε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της συνοδείας του.

  ST.DEMETRIOSSCHOOL23S.JPG

  «Τώρα καταλαβαίνω γιατί θέλατε να έρθουμε σ’ αυτό εδώ το περιβόλι με τόσους ανθούς», είπε ο κ. Ιερώνυμος μόλις άρχισε την ομιλία του στα παιδιά και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον ευχαρίστησε που συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της επισκέψεως και το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου.

  «Κατεβαίνουμε από ένα χώρο, από ένα σχολείο, κατασυγκινημένοι και κατευχαριστημένοι. Επιστρέφω στην Ελλάδα πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος Χριστιανός, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη ελπίδα και με τη βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες όλες θα ξεπεραστούν», δήλωσε ο Μακαριώτατος στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Σχολείο. Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: «Όσο υπάρχει Εκκλησία, και γύρω από την Εκκλησία είναι συσπειρωμένοι οι Ομογενείς δεν πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον. Οι προγονοί μας όπου και να πήγαιναν έφτιαχναν το ιερό και γύρω από το ιερό θεμελίωναν τη ζωή τους. Πιστεύω λοιπόν, ότι όσο είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε και είμαστε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας το μέλλον θα είναι καλύτερο».

  Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και τα μέλη της συνοδείας του Μακαριωτάτου παρέστησαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε, πρέσβυς κ. Μιχαήλ Σπινέλλης.

  Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα:
  http://photos.goarch.org/main.php?g2_itemId=7679 και στην κυρίως σελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής www.goarch.org

  == 30 ==

  Document Actions