Skip to content. Skip to navigation
Personal tools
Sections

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΕΠΕΜΨΕ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Document Actions
 • 5 Σεπτεμβρίου 2008

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέπεμψε χθες το απόγευμα την εναρκτήρια δέηση της τελευταίας ημέρας των εργασιών του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-4 Σεπτεμβρίου στις δίδυμες πόλεις Μινεάπολη και Σαίντ Πολ της πολιτείας Μινεσότα.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος την περασμένη εβδομάδα ανέπεμψε επίσης παρόμοια δέηση στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ του Κολοράντο.

  Στη δέησή του ο Αρχιεπίσκοπος συμπεριέλαβε όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παντοδύναμε Κύριε, σε παρακαλούμε να ευλογήσεις τους αντιπροσώπους καθώς δίνουν το χρίσμα στους υποψηφίους για τα αξιώματα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μνήσθητι Κύριε των ευγενών αυτών υποψηφίων, των Δούλων Σου, και χάριζε σ’ αυτούς σοφία και δύναμη στην αντιμετώπιση προκλήσεων γνωστών ή αγνώστων, στην υπηρεσία του Έθνους μας και του Κόσμου μας. Καθοδήγησέ τους στο δύσκολο έργο της επίτευξης συνεχούς ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας για την χώρα μας και όλα τα έθνη της Γης». (Ακολουθεί παρακάτω το πλήρες κείμενο σε Ελληνική μετάφραση)

  Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, την ελληνικής καταγωγής γερουσιαστή από την πολιτεία του Μέϊν Ολυμπία Σνόου, τους πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στις Η.Π.Α κ.κ. Αλέξανδρο Μαλλιά και Ανδρέα Κακούρη αντίστοιχα, τον πρώην πρέσβη των Η.Π.Α στην Ισπανία ελληνοαμερικανό Γεώργιο Αργυρό και άλλους επιφανείς Ορθοδόξους Χριστιανούς που ήταν εκπρόσωποι στο Συνέδριο.

  Δέηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου

  39 ο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

  Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου – Μινεάπολη / Σαίντ Πολ, Μινεσότα

  Τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλίνωμεν.

  Παντοδύναμε Κύριε και Θεέ της αγάπης, κλίνουμε την κεφαλήν ενώπιόν Σου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις πλούσιες ευλογίες Σου τις οποίες συνεχώς παρέχεις προς το μεγάλο Αμερικανικό μας έθνος. Σ’ ευχαριστούμε για την ευλογία να είμεθα οι προνομιούχοι κάτοικοι τούτης της χώρας στην οποία επικρατούν ειρήνη και ελευθερία. Οι συνθήκες αυτές επικρατούν εξ αιτίας της εκτεταμένης ποικιλομορφίας της χώρας μας προϋποθέτοντας πάντα ότι είμεθα όλοι πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωσή Σου. Κύριε γνωρίζουμε ότι η ειρήνη και η ελευθερία που απολαμβάνουμε είναι αποτέλεσμα των πολλών θυσιών όλων εκείνων που προσέφεραν τη ζωή τους υπερασπίζοντας το Έθνος μας. Προσευχώμεθα να μείνει η μνήμη τους ζωντανή και Σε παρακαλούμε να προστατεύεις όσους ηρωϊκά υπηρετούν σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις υπερασπίζοντας την ελευθερία όλων μας.

  Σ’ ευχαριστούμε Κύριε διότι μας συγκέντρωσες μαζί σ’ αυτό το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο και σε παρακαλούμε να ευλογήσεις τους αντιπροσώπους καθώς δίνουν το χρίσμα στους υποψηφίους για τα αξιώματα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μνήσθητι Κύριε των ευγενών αυτών υποψηφίων, των Δούλων Σου, και χάριζε σ’αυτούς σοφία και δύναμη στην αντιμετώπιση προκλήσεων γνωστών ή αγνώστων, στην υπηρεσία του Έθνους μας και του Κόσμου μας. Καθοδήγησέ τους στο δύσκολο έργο της επίτευξης συνεχούς ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας για την χώρα μας και όλα τα έθνη της Γης. Διότι Εσύ Κύριε είσαι η πηγή παντός αγαθού, αληθούς και εφήμου και σε Σένα ανήκει η δόξα και η ευχαριστία, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

  == 30 ==

  Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου
  Σταύρος Παπαγερμανός
  Τηλ.: 212.570.3556 • Fax: 212.774.0237
  Document Actions